Tarieven peuteropvang
Goed om de voorwaarden vooraf te weten:
Hoeveel dagdelen je af wilt nemen, bepaal je zelf.
- Wij adviseren een minimale afname van 2 dagdelen
- Bij een door de gemeente gesubsidieerde plek is de afname minimaal 2 dagdelen en maximaal 16 uur
De opvang is gesloten op de volgende momenten:
- Landelijke (christelijke) feestdagen
- 2 maal per jaar i.v.m. studiedagen
- Tijdens de schoolvakanties
De opvang betaal je vooraf (eventuele extra uren worden achteraf in rekening gebracht).
Voor de peuteropvang hanteren we verschillende tarieven. Dit heeft te maken met het aanbod voor vve (voor- en vroegschoolse educatie). Ook peuters van niet-werkende ouders kunnen bij ons terecht.
- Niet-werkende ouders hebben geen recht op kinderopvangtoeslag, maar komen in aanmerking voor een vergoeding van de gemeente tot 16 uur in de week. Zij betalen bij ons alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.
- Werkende ouders met recht op kinderopvangtoeslag betalen het reguliere uurtarief.
- Kinderen met een VE-indicatie waarvan de ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag hebben recht op opvang tot 16 uur per week en betalen voor de eerste 8 uur een inkomensafhankelijke bijdrage. De tweede 8 uur is voor de ouders gratis, omdat de gemeente hiervoor een vergoeding betaalt aan onze organisatie.
- Kinderen met een VE-indicatie waarvan de ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag betalen niet voor de tweede 8 uur van de opvang. Deze uren zijn voor de ouders gratis, omdat de gemeente hiervoor een vergoeding betaalt aan onze organisatie. Voor de eerste 8 uur en de uren boven 16 uur opvang betalen ouders het reguliere tarief en kunnen daar kinderopvangtoeslag voor aanvragen.
Reguliere tarief
Het reguliere uurtarief in 2024 voor de peuteropvang is € 10,25.Alles zit bij dit tarief inbegrepen: luiers, drinken, fruit enz. Het genoemde tarief is uiteraard zonder verrekening van de kinderopvangtoeslag. Hoeveel toeslag jij krijgt, is afhankelijk van je inkomen. In dit filmpje krijg je uitleg over KOT. Wil je weten hoeveel toeslag jij krijgt, maak dan hier jouw proefberekening.
Om het jou nog makkelijker te maken, geven we je graag een aantal app-tips:
BOinK Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag
Je krijgt uitleg over wat je moet weten voor je KOT aanvraagt o.a. met een handige ‘checklist aanvraag KOT’ en de toolkit helpt je stap voor stap bij het aanvragen van KOT. De app heeft daarnaast nog een rekenhulp voor ouders die onregelmatig werken of flexibele uren opvang afnemen op de bso. De app kan je gratis downloaden voor iPhone en Android via deze link.
Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag
In de app van de belastingdienst kan je de KOT van dit jaar bekijken én wijzigen. Je logt eenmalig in met je DigiD en logt vervolgens in met een zelf gekozen pincode. Je kan een wijziging in het aantal opvanguren of uurtarief doorgeven via de app, een andere opvang doorgeven (ook voor broertje of zusje) of een ander inkomen. De app kan je gratis downloaden voor iPhone en Android.
Krijg je al kinderopvangtoeslag?
Let dan op het volgende. De toeslag die je maandelijks ontvangt is een voorschot. Het bedrag dat je krijgt, is afhankelijk van je situatie. Verandert hier iets in? Dan heeft dat waarschijnlijk invloed op je toeslag. In deze infographic kan je zien wat je moet doen.